23948sdkhjf

Millioner skal sikre flere industriteknikere

Nordea-fonden sender to millioner kroner i retning af initiativet industritekniker.nu. Målet er at få 50 procent flere unge ind på uddannelser til industritekniker og værktøjsmager

Det er svært at åbne en avis eller et nyhedssite i øjeblikket uden at støde på historier om mangel på arbejdskraft.

Det arbejder initiativet Industritekniker.nu på at ændre, og nu kommer der massiv støtte fra Nordea-fonden. Fonden støtter med 2 mio. kr., som skal bruges til at øge kendskabet til industriteknikeruddannelsen.

Planen er et meroptag på 50 procent over de næste tre år.

- Støtten fra Nordea-fonden kommer på et godt tidspunkt, og vil blive bruge brugt på et treårigt projekt, der har til formål at udbrede kendskabet til uddannelsen og ikke mindst få flere virksomheder til at melde sig ind i et supportteam, siger Henning Dam, som er uddannelses- og erhvervskonsulent ved Industritekniker.nu.

- Vi skal supplere branchens øvrige tiltag og understøtte regionale tiltag, så vi i fællesskab når målsætningen om et årligt optag på 600 industriteknikere og 150 værktøjsmagere, hvilket er 50 procent over det aktuelle niveau, siger Henning Dam.

Kvindelige rollemodeller
En af måderne, hvorpå man vil få flere unge ind på uddannelsen, er med et nyt tiltag, hvor et ambassadørkorps bestående af 12-15 unge lærlinge/nyuddannede industriteknikere, skal fortælle andre unge om uddannelsen. Der vil især være fokus på at få tre-fire kvindelige rollemodeller.

Alle rollemodellerne vil blive brugt som trendsættere på de sociale medier, oplyser Henning Dam, som startede Industritekniker.nu i 2016 i Vejle.

Her samlede han det første supportteam bestående af lokale industrivirksomheder, som samarbejder med kommuner og erhvervsskoler for at udbrede kendskabet til og optimere uddannelsen. Det har allerede båret frugt i form af en øget tilgang til uddannelsen. Der er nu otte supportteams i Danmark med over 100 medlemmer.

- Som sagt, vi skal bruge flere industrivirksomheder i hele landet, der kunne tænke sig at få kvalificeret arbejdskraft til deres produktion. De unge er stort set garanteret en praktikplads og et job efter endt uddannelse. Så det er en win-win for virksomhederne og for de unge, siger Henning Dam.

Nordea vil inspirere
For Nordea-fonden handler milliondonationen om at støtte et initiativ, der styrker interessen for og prestigen ved at tage en erhvervsuddannelse.

- Flere unge skal inspireres til at dreje, bore og fræse i metal. Supportteam Danmark har sammen med folkeskoler og branchen fundet et effektivt greb, som nu kan få endnu flere til at få øjnene op for metalindustriens mange muligheder, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094