23948sdkhjf

To nyheder optimerer skæremaskine

Struers er klar med en skæremaskine, som med fleksibelt drejebord og ny simulator præsterer markant tidsoptimering

Det kan være en tidskrævende proces, hvis der skal skæres 18 snit i en krumtapaksel til brug for materialetest.

For at optimere den proces har Struers nu sendt skæremaskinen Magnutom-5000 på markedet. Maskinen er målrettet laboratorier og testfaciliteter, der har brug for at skære i støbte emner og andre materialer med henblik på metallografisk test.

Maskinen byder på to markante nyheder i forhold til tidligere modeller.

Den ene nyhed er et optimeret drejebord, hvor emnet automatisk drejes i forhold til skæreskiven. Den feature minimerer antallet af tidskrævende opspændinger og justeringer af emnet. Den anden nyhed på maskinen er en simulator, der rent fysisk kan simulere rækken af skær i emnet. Dermed kan man kortlægge og validere de komplekse skæresekvenser, og dermed nedsættes både materialespild og tidsforbrug.

Test på krumtapaksel
Produktchef hos Struers, Torben Vadgaard, forklarer, at Struers egne ingeniører har udført en stribe test på en krumtapaksel. Udgangspunktet var at nedsætte tidsforbruget på 18 skær i en krumtapaksel.

- Med brugen af Magnutom-5000 reducerede Struers ingeniører i første omgang tidsforbruget med mere end 50 pct. og afsluttede en sektionssekvens på 18 nedskæringer på bare 25 minutter, siger Torben Vadgaard, som er produktchef hos Struers.

Han påpeger, at det ender med en markant tidsbesparelse, hvis alle skæringer i et testcenter kan optimeres med samme tidsbesparelse.

Patent på simulator
Magnutom-5000 er ifølge Struers den største maskine i sit felt med et automatiseret drejebord, og netop det automatiserede drejebord giver store fordele.

Drejebordet minimerer nemlig antallet af opspændinger, og dermed nedsættes risikoen for fejl og unøjagtigheder.

- Fastspænding af komplekse geometrier er altid en udfordring, og dårlige klemning fører til en dårlig sektion. Derfor bygger vi på et automatiseret drejebord, siger Torben Vadgaard, som dog henviser til, at drejebordet som sådan ikke er en ny opfindelse.

Det er derimod den nye simulator fra Struers.

- Vi havde brug for et simuleringsværktøj, der kunne optimere, hvor tæt vi kan skære, og vi havde brug for sikkerhed for, at vi ville få indstillinger og må rigtige første gang. Med simulatorfunktionen har vi gjort det muligt, forklarer Torben Vadgaard, der oplyser, at Struers har indgivet patent-ansøgning på simuleringsværktøjet.

Udover de nævnte features og nyheder tilpasser Magnutom-5000 også sin hastighed automatisk ved omdrejningsoptimering, hvilket betyder, at antallet af skæringer på den enkelte skæreskive kan øges med 30 procent.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111