23948sdkhjf

Fuld fart på - trods mangel på medarbejdere

Universal Robots søger efter robotingeniører globalt. Det er ikke altid nemt, men det lykkes som regel, og firmaet er ikke begrænset af mangel på medarbejdere, siger HR-chef

Det kan godt være, at Universal Robots lige nu har 35 jobopslag, men det er ikke som sådan udtryk for en mangel.

- Det går egentlig okay med at finde nye medarbejdere. Vi søger hele tiden nye folk, for vi udvider hele tiden vores forretning. Vi har ansat 200 nye i år globalt, siger HR-chef Anette Dahl fra Universal Robots.

Virksomheden er nu nået op på 620 medarbejdere globalt. Hovedparten er ansat i Odense.

- Selv om vi ikke kan få alle de medarbejdere, vi søger, med det samme, så har det ikke nogen konsekvenser for virksomheden. Vi kan stadig udføre vores arbejde og levere det, vi skal, siger hun.

Udvikling er udfordret
Den store udfordring er at få ingeniører nok til udviklingsafdelingen. Det gælder inden for software, elektronik og mekanik.

- Vi har ansat to rekrutteringsmedarbejdere inden for det sidste år, som udelukkende arbejder med at finde frem til nogle gode ingeniører og teknikere. Det er lykkedes os at finde de ingeniører, som vi skal bruge, siger Anette Dahl.

Indtil nu har det ikke været noget problem for Universal Robots at finde faglærte og ufaglærte medarbejdere til produktionen i Odense.

- Jeg tror, at vi har et navn, som gør, at der er mange, der er interesserede i at blive ansat, siger Anette Dahl.

Afdeling i USA
Det svære er at få fat i robotingeniører og andre højtuddannede.

- Vi starter i Odense-området, og vi finder også mange medarbejdere i Trekantsområdet. Men vi rækker også længere ud til andre europæiske lande. Lige nu har vi over 20 forskellige nationaliteter ansat i vores udviklingsafdeling. De kommer for eksempel fra Polen, Ungarn, Rumænien, Spanien og Portugal, siger hun.

Med til at afhjælpe problemet er, at Universal Robots har startet en udviklingsafdeling nummer to i Boston i USA.

- Vi er ved at bygge afdelingen i Boston op. Folk arbejder på kryds og tværs af Odense og Boston. Nogle projekter drives ud fra Danmark, andre projekter drives fra Boston.

- Kan vi ikke få ingeniører i Odense og omegn, så prøver vi at søge dem andre steder i Europa, og kan vi ikke det, så prøver vi i Boston. Vi kan ikke lade os stoppe af, at der er mangel det ene sted. Det er netop en af grundene til, at vi har startet afdelingen i Boston. Så er vi ikke så følsomme. Nogle jobs er faktisk slået op både i Odense og Boston, siger Anette Dahl.

- Vi har et konstant behov for at få nye medarbejdere. Vi prøver at være forudseende og gøre en indsats for, at det lykkes, så vi ikke lander i en udfordring, som gør, at vi ikke får de bedste folk.

Kan man forestille sig, at I på et tidspunkt åbner en udviklingsafdeling i et tredje land?
- Det vil gøre arbejdet mere komplekst, hvis vi skulle åbne i et tredje land. Men hvis det skulle vise sig, at vi ikke kan få folk nok, så gør vi selvfølgelig det. Men der er ikke noget, der tyder på, at vi ikke kan få folk nok lige nu, siger Anette Dahl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109