23948sdkhjf

Sjove projekter trækker lidt op hos HSWind

Regnskabet for 2017 hos husstandsmølleleverandøren HSWind i Randers var bestemt ikke noget at prale af.

Der har dog været en lille ændring i tingenes tilstand siden.

Faktisk så meget, at direktør Ulrich Høgenhaven vil gå så langt som til at kalde regnskabet for HSWind, 2018 og Viking Wind-møllen tilfredsstillende.

Årets bruttofortjeneste udgør 113.300 kr. mod -309.398 kr. sidste år. Det ordinære resultat efter skat ud gør -1.531.725 kr. mod -1.663.861 kr. sidste år.

Årsagen til den lille fremgang skal findes i Danmark og i Grønland.

- Vi har haft nogle lidt sjove projekter på Vejrø og på Grønland. På Vejrø er det et projekt, der kombinerer vind, sol og diesel. I Grønland har vi sat en mølle op i et testcenter, hvor den bliver testet i det lidt koldere klima, fortæller Ulrich Høgenhaven.

Netop de to projekter er en indikation på, hvad HSWind blandt andet satser på i fremtiden.

- Vi ser specielt ø-samfund og områder uden adgang til det offentlige elnet som lovende markeder gå grund af meget høj elpris ved diesel-genereret strøm, skriver selskabet i ledelsesberetningen.

Ø-samfund i Bangladesh
HSWind har tidligere haft sit sigte rettet mod markederne i Sydamerika og Centraleuropa, men da det har taget længere tid end ventet at få foden inden for her, har Ulrich Høgenhaven flyttet fokus.

- Vi er i forhandlinger med regeringen i Bangladesh på udvalgte sites på foreløbigt to øer, hvor det drejer sig om et sted mellem fire og seks møller per ø, fortæller Ulrich Høgenhaven, der netop har været en tur i Bangladesh og skal derned igen til maj.

- Meningen er, at vi skal koble vores møller på deres små minigrids, der består af solenergi og en dieselgenerator, for at udnytte solenergien bedre. Vi forventer, at der skal sættes en ti møller op i Bangladesh i år. Men også at der skal sættes flere op løbende. Der er en masser solceller, der står over for en opgradering, der kan vi hægte os på, forklarer han.

HSWind pønser ligeledes på at etablere et joint venture, der kan drive forretningen  i Bangladesh.

Grønland, Nordamerika og Rusland
Fra Bangladesh til Grønland og et lidt koldere klima.

HSWind har i 2018 opsat én Viking Wind-mølle i et testcenter ved det grønlanske forsyningsselskab Nukissiorfiit.

Her testes den i det kolde klima og gør klar til at indtage de grønlandske bygder.

- Nukissiorfiit vil sætte en eller to møller op i 50 bygder, siger Ulrich Høgenhaven, der har store forventninger til den del.

Ikke alene, fordi det er mange møller, men også fordi, at man med en test i "cold climate", som han siger, pludselig står med en adgangsbillet til flere og noget større markeder.

- Det åbner jo op for både Nordamerika og Rusland, hvor der er rigtig koldt, siger han.

Stigende interesse
Selvom markederne i Sydamerika og Centraleuropa ikke har været sådan lige at komme ind på, så er det en fortrøstningsfuld Ulrich Høgenhaven, der udtaler sig.

- Vi oplever dog stadig en stigende interesse for Viking VS-møllen i lande som blandt andet Benelux-landene, Brasilien, Chile og Ukraine. Vi har gang i mange eksportmarkeder, og det brasilianske marked er ved at åbne op. Her går vi og venter på at få sendt fire møller afsted, siger Ulrich Høgenhaven.

Overordnet set ser det godt ud for HSWind – og selvom der er minus på bundlinjen, så er Ulrich Høgenhaven optimistisk i forhold til resultatet for indeværende regnskabsår.

- Jeg vil tro, vi ryger i nul. Nu får vi vendt skuden, siger han. 

HSWind A/S
kr. 2018 2017
Bruttofortjeneste 113.300 -309.398
Driftsresultat -1.812.284 -1.987.947
Resultat før skat -1.963.487 -2.131.828
Årets resultat -1.531.725 -1.663.861
Egenkapital -1.182.557 -2.650.831
Antal ansatte 4 3
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2018

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.238