Værktøjsmagere og industriteknikere kobles sammen
Next Uddannelse København kobler nu værktøjsmageruddannelsen og industriteknikeruddannelsen tættere sammen.
Så når værktøjsmagereleverne fremover møder ind i skole på Next, bliver de i højere grad koblet sammen med industriteknikeruddannelsen.
Det oplyser Next i en pressemeddelelse.
Baggrunden er, at uddannelserne har meget tilfælles, og ved at koble dem tættere sammen sikres den faglige kvalitet, samtidig med at det økonomiske fundament for uddannelsen understøttes.
På et møde om værktøjsmageruddannelsen for nylig var i alt 14 virksomheder og interessenter mødt op for at høre om skolens plan for uddannelsen. Det fremmøde glæder uddannelsesdirektør Tanja Bundesen sig over.
- Værktøjsmageruddannelsen er på Next for virksomhedernes skyld, og derfor er vi afhængige af virksomhedernes input, så vi er rigtig glade for den interesse, vi har mødt. Vi håber, at den gode dialog vil fortsætte, for vi lytter meget gerne til de betragtninger, branchen kommer med, så vi kan skabe den bedst mulige værktøjsmageruddannelse, siger hun.
Sjælland ja tak
Brancheforeningen Værktøjsindustrien i Danmark (ViD) var stærkt repræsenteret ved branchemødet.
Michael Nederby, der er formand for ViD, mener, at Next gør, hvad der er nødvendigt for at sikre, at der fremadrettet også er en værktøjsmageruddannelse på Sjælland.
- Det er klart, at der er nogle udfordringer på grund af det begrænsede optag af værktøjsmagere, så det kræver, at ressourcerne udnyttes optimalt. Jeg synes, den måde skolen gør det på, ser positiv ud. Så jeg er meget optimistisk, siger Michael Nederby, der ud over at være formand for ViD også er administrerende direktør i Teccon Form.
Københavnsk skole giver flere elever
Det er et synspunkt, der får opbakning fra Claus Christensen fra Winther Mould Technologys.
- Det er godt tiltag for at sikre, at der fortsat er mulighed for at uddanne værktøjsmagere på Sjælland. Det er en udfordring at sikre arbejdskraft, og det kan vi mærke, da vi mangler folk, siger han, og forklarer videre:
- Vi skal være med til at sikre, at vi fremadrettet kan få den nødvendige arbejdskraft. Og så nytter det jo ikke noget, at der kun uddannes værktøjsmagere i Jylland, da det ikke er alle, der er parate til at flytte for uddannelsen.
Selv om Danmark er et lille land, tror ViD-formand Michael Nederby også, at geografi kan spille en rolle for, hvor mange elever der starter på værktøjsmageruddannelsen.
- Hvis en uddannelse i København er med til, at vi får uddannet flere værktøjsmagere, så er det rigtig godt. Der kan være nogle, der ikke ønsker at tage til Jylland, siger han.