23948sdkhjf

Nu skærer fiberlaseren tykke plader

To nye fiberlasere sætter skub i teknologien og åbner nye kundedøre, lyder det fra Amada

Fiberlaserens anvendelse er blevet bredere. Det mærker man hos maskinproducenten Amada, der har rykket grænsen for pladetykkelsen med patenterede teknologier. Og de nye teknologier giver ordrer på de store laserskærere hos Amada.

- Vi er længst fremme på markedet lige nu. Vi har lanceret to nye, patenterede teknologier. Vi har vores Ensis-fiberlaser, som er markedets absolut bedste til at skære i tykt materiale. Og det er det, som hele tiden har været udfordringen for fiberlaseren, siger Michael Laursen, teknisk chef, Amada Denmark

- Fiberlaser-teknologien er super god til at skære i tyndt materiale, men har en udfordring i tykt materiale.

Med Ensis-laseren har Amada udviklet en variabel strålekontrol, der betyder, at CNC-styringen kan styre strålen, så den passer til det materiale, som der skal skæres i.

- Det er kunderne ved at opdage ude i markedet, og det er helt klart de maskiner, som vi kommer til at sælge fremover, siger den tekniske chef.

Op til 15 mm
Med lancering af Ventis-laseren viser Amada næste generation af fiberlasere. Før stoppede grænsen for fiberlaserens evne til at skære gratfri i rustfri stål- og aluminiumsplader omkring 5-6 mm i tykkelse. Men ifølge Amada-chefen så gør den nye teknologi, hvor man kan bevæge strålen, at man kan skære gratfri i en helt anden tykkelse og med en væsentlig hurtigere skærehastighed.

- Nu er de hidtidige problemer i tykt materiale med for eksempel grater løst. Man kan skære fuldstændig gratfrit i op til 15-16 mm rustfri stål. Og det var fuldstændig umuligt tidligere, siger Michael Laursen.

- Vi har løst problemstillingen ved, at vi selv kan bestemme det mønster, som fiberlaseren skal køre i.

Teknologi styrer snitbredden
Michael Laursen peger også på en anden problemstilling. Hvis man har automation til at samle de skårne emner op og sortere dem, har det været svært at løfte tykkere emner op gennem pladen på grund af grater. For emnerne hænger simpelthen fast.

Men med den nye Ventis-teknologi, som bliver præsenteret senere i år, kan operatøren selv bestemme snitbredden, som i dag er bestemt af strålens form.

- Hvis snitbredden for eksempel er 0,1 mm, er det svært at hive emnerne op. På de nye Ventis-maskiner kan man programmere snitsporet til at være 2 mm, og det gør det nemmere og mere sikkert at løfte emnerne op af pladen, siger den tekniske chef.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132