Weldingdroid blev kastet for løverne
De to ejere af den sydjyske producent af svejseautomation, Weldingdroid, kastede torsdag sig selv for løverne.
Kevin Christensen og Christian Juel Olsen var nemlig med i DR-programmet Løvens Hule, hvor de skulle forsøge at afsætte deres ide til en eller flere af de fire løver i panelet.
Og der var gevinst.
Jesper Buch og Jacob Risgaard forelskede sig i de to iværksætteres ide og investerede 400.000 kr. og fik hver 15 pct. af virksomheden.
Har løftet virksomheden
Selve programmet blev optaget i september, og de to investorer trådte formelt ind i selskabet i november og har således været med i et par måneder, da programmet blev sendt i går aftes.
Og det har været en udpræget positiv oplevelse for Kevin Christensen og Christian Juel Olsen.
Jesper Buch: Derfor inve-sterede jeg i Weldingdroid Jeg investerede i Weldingdroid på grund af de to stifteres energi, og fordi deres produkt giver fuldstændig mening. Derudover synes jeg, det er dejligt at få lov at investere i en virksomhed, som har oprindelse i den del af Danmark, hvor jeg er født. |
- Det har løftet vores niveau fuldstændig. Før var vi nede og arbejde på 20 kvadratmeter. Nu har vi startet en lille produktionsvirksomhed, hvor vi kan udvikle og producere maskinerne, fortæller Kevin Christensen.
- Vi har fået en masse knowhow ind. Vi har fået en retningslinje på, hvordan vi får markedsført det her og har fået en masse god sparring. Vi er jo helt nye i det her, så vi har famlet lidt i blinde. Så da de kom ind, fik vi vist, hvilken vej vi skulle gå, fortsætter han.
Forbedret maskine
Weldingdroid er en automatiseret svejsemaskine til rør. Røret placeres i en holder. Herefter indstiller man godstykkelse og diameter på en fjernbetjening og trykker start – og så går svejseren i gang.
De to iværksættere viste maskinen frem på sidste års HI-messe, og har også haft en enkelt prototype i drift hos virksomheden 2 Water.
- Det færdige produkt er først færdig midt i februar. Der står der en maskine helt klar. Vi har simpelthen lavet så mange ændringer og forbedringer siden messen. Den er slet ikke til at kende i dag. Vi har blandt andet lavet en trådløs fjernbetjening. Og bare det at gå fra en kablet løsning til en trådløs, det kræver rigtig meget, forklarer Kevin Christensen.
Ud på eksportmarkederne
Med nye investorer ombord er de for alvor klar til at kommercialisere produktet. Og netop den del forventer Kevin Christensen bliver meget lettere med erfarne kræfter som støtte.
- De har jo prøvet alle de ting, som man ikke behøver prøve, og som koster penge. Det guider de os jo uden om. Så der kan man lige så godt lære af deres fejl i stedet for, at vi selv skal betale for dem, siger Kevin Christensen, og fortsætter:
- De kan hjælpe os med markedsføring, produktmodning og at få fundet de rigtige folk til at lave de rigtige ting for os. Plus de kan guide os. Vi vil meget gerne eksportere vores maskine. Vi tror ikke, at Danmark er stort nok til at vi kan overleve.
Sammen har de derfor fået lagt en forretningsplan, som nu skal rulles ud.
- Vi har et mål om, at vi skal have solgt 10 maskiner det første år, og så skalerer vi op til 20 næste år. Og det er kun på grund af eksport, for når vi har solgt 10 maskiner i Danmark, så tror jeg Danmark er mættet. Når man først har købt sådan en maskine, så skal man jo ikke have en de næste mange år, lyder det fra Kevin Christensen.