23948sdkhjf

Konference skabte muligheder for innovation og samarbejde

Den internationale konference Food Processing Hygiene i Kolding blev en stor succes for Stålcentrum og de øvrige arrangører
Med hele 63 forretningsmøder på 1:1-basis vil der utvivlsomt udspringe en række spændende og udbytterige samarbejder af den internationale konference om Food Processing Hygiene, som fandt sted i Kolding den 21. og 22. november 2011.

Hvert forretningsmøde varede 15 minutter, hvor de to parter kunne introducere sig for hinanden. I alt 20 virksomheder deltog i denne speed-dating for erhvervsfolk og forskere.

- Det var en meget spændende del af konferencen, og interessen for at drøfte forretningsmuligheder var stor, og faktisk endnu større end forventet. Det lover godt for fremtiden inden for hygiejnisk design af udstyr til fødevareproduktion, siger forretningsfører Jon Kold fra Stålcentrum, der arrangerede den internationale konference i samarbejde med EHEDG, FoodNetwork, Syddansk Vækstforum, Forsknings- og Innovationsstyrelsen samt Enterprise Network Europe.

Hilsen fra ministeren
På de to tætpakkede konferencedage var der mange spændende emner på programmet. Fra love, regulativer og standarder for produktionsudstyr til intelligente konstruktionsmaterialer, der selv kan give signal, hvis koncentrationen af bakterier bliver for stor.

I en videohilsen til konferencedeltagerne understregede fødevareminister Mette Gjerskov vigtigheden af gode og sikre fødevarer:

- Jeg håber, I får en god konference, og at I vil bidrage til at øge fødevaresikkerhed i Danmark og resten af verden, lød det fra Mette Gjerskov på storskærmen.

Fokus på fødevaresikkerhed
Både forbrugere, detailhandel og myndigheder lægger i stigende grad vægt på fødevaresikkerhed. Det udfordrer både fødevareproducenter og udstyrsleverandører til hele tiden at gøre det endnu bedre, og det sætter igen fokus på alt fra hygiejnisk design af maskiner til optimal produktionshygiejne – det vil sige effektiv rengøring med minimalt forbrug af vand, energi, rengøringsmidler og ikke mindst tid.

- For fødevareindustrien er det afgørende at være proaktiv og forebygge problemer med fødevaresikkerheden. Industrien og udstyrsleverandørerne skal selv løse udfordringerne, ellers kan vi blive ramt af omfattende og snærende krav og regler. Derfor er det vigtigt, at vi samarbejder om at gøre det nemt at opnå en god fødevaresikkerhed, sagde Jon Kold ved åbningen af konferencen, der også omfattede en velbesøgt udstilling med stande fra Trelleborg Sealing Solutions Danmark, Festo, GreenPro, Plastcenter Danmark, PlastNet, EHEDG og Future Food Innovation.

Konferencen var Stålcentrums hidtil mest ambitiøse arrangement, og den beviste, at det danske virksomhedsnetværk har meget at byde på. Stålcentrum er således også kraftigt involveret i at udarbejde en EHEDG-guideline for hygiejnisk design af transportører.

Fire workshops
Derfor lagde konferencen også stor vægt på dialog. Blandt andet på fire frugtbare workshops, hvor deltagerne efter et kort oplæg kunne diskutere fælles problemstillinger.

De fire workshops omhandlede testmetoder, robotter og automation til fødevare-produktion, mikrobiologiens betydning for hygiejnisk design og alternative konstruktionsmaterialer som aluminium og plast.

Desuden fik deltagerne masser af konkret og brugbar viden med hjem, som fx et kontant råd om at undgå enhver form for T-forbindelser i procesanlæg, fordi de forlænger rengøringstiden med mindst 40 %.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08