Travl opstart er ikke blevet corona-ramt
Ventilproduktionen er gået i gang i Holstebro. Her har Hydract startet sin ventilproduktion i større skala i løbet af de første måneder af 2020 midt i en corona-tid. En stor ordre, der skal leveres i efteråret, giver en skarp deadline, og produktionen er godt på vej.
- Opstarten er gået godt, og vi er i fuld gang med at producere til Carlsberg, som vi skal installere hen omkring oktober, siger administrerende direktør Peter Espersen, Hydract, om ordren, der er en stor ventilmatrix, som skal skiftes ud.
Peter Espersen fortæller, at coronaen har ikke givet de store udfordringer i opstarten.
- Der har været bøvl ved at mødes, men vi har klaret det over skype eller teams. Det har været mere besværligt, end det har ikke haft konsekvenser for os. Vi har haft travlt hele vejen, fortæller han.
Kun montage
Hydract har ansat 12 medarbejdere til produktionen, der i første omgang udelukkende er en montage- og testfabrik.
Virksomheden indkøber hovedsageligt i Danmark og Kina, og der er en del danske maskinfabrikker, der producerer komponenter til ventilerne.
- Vi får producereret alt eksternt, fordi vi ikke har nået at få startet en egenproduktion af for eksempel metaldele op. Vi fokuserer fuldstændig på at lave montage og test og bygge anlæg op, siger Peter Espersen.
En række fordele
Ventilerne fungerer ved hjælp af vandhydraulik, hvilket er unikt på markedet. Normalt bruges trykluft.
- Vi har regnet på erfaringstal, og man kan spare mellem 15-25 procent af det samlede strømforbrug ved at bruge vandhydraulik i stedet for luft, siger direktøren.
Vandhydraulik kan også styre ventilerne mere præcist, og det betyder, at man kan bygge en fødevareproduktion helt anderledes op. Blandt andet kan man blande produkterne inline, og derved skal man bruge meget mindre tankplads.
- I øjeblikket er vi i tæt dialog med en hel del fødevareproducenter over hele verden om, hvordan de får afprøvet inline-blanding, siger Peter Espersen.