23948sdkhjf

Amada er stået af kilowatt-ræset

Amada kan nu vise en 6 kW Ensis laserskærer frem i sit showroom i Horsens

Mens konkurrenter har lanceret laserskærere på både 12 og 15 kW, er Amadas kraftigste maskine i dag på 9 kW.

Den blev lanceret på EuroBlech-messen i 2018 sammen med en version på 6 kW.

Men det med kW er ikke helt så vigtigt, som nogen måske vil gøre det til, mener Michael Laursen, teknisk chef hos Amada.

- Vi er ikke helt hoppet med på bølgen med de mange kW, siger han

Han sammenligner hastigheden på laserskæreren med at køre i bil på landevejen. Hvis vejen bare går ligeud, er det fint med en bil, med en høj topfart, men kommer der sving og rundkørsler sænkes farten under alle omstændigheder.

Det er det samme, når der skal skæres komplekse emner.

De første Ensis-maskiner solgt

6 kW-versionen er nu blevet installeret i Amadas showroom i Horsens, og blev vist frem til virksomhedens åbent hus-arrangement for nylig. Men faktisk har Amada allerede en 6 kW stående hos en dansk kunde og også to 9 kW-maskiner.

- Det er en teknologi, der har passet perfekt ind i markedet. Vi mærker også, at underleverandørerne nu begynder at komme med og vil have 6 og 9 kW, siger Michael Laursen.

CO2- og fiberlaser i én

Mens kW-tallet ikke er det, han fremhæver mest, mener han, at Amadas laserskærere har en række andre fordele.

- Det der er helt specielt ved Ensis-modellen er, at det er den eneste maskine på markedet, som dynamisk kan ændre formen på strålen. Det vil sige, at vi kan køre med et fiber-mode, som er meget spidst - det er det, der gør, at den er god i tyndt materiale. Så kan vi ændre det til noget, der minder om CO2-mode, altså den gamle teknologi fra laserskærere, som er lidt bredere, og det er det, der gør den supergod til tykt materiale, forklarer Michael Laursen.

- På 6 og 9 kW har vi også tilføjet noget, der hedder auto collimation. De der kender CO2-laseren, kender brændpunktet. Der gælder det om at fange det punkt, hvor der er størst fokus. Og fokuspunktet i CO2-laseren er meget spidst, og skal ligge meget præcist, ellers ændrer skærekvaliteten sig. Det er knap så vigtigt på sådan en model her, fordi fokuspunktet er længere, og det gør, at det ikke er så vigtigt, lige hvor det ligger, fortæller Michael Laursen og tilføjer, at det giver mulighed for at lave et bredere snit i tykke materialer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14