23948sdkhjf

Stempelpumper giver grønnere vandskæring

Sihm Højtryk forhandler skæreborde fra østrigske Perndorfer. Det specielle ved disse skæreborde er, at de bruger en stempelpumpe, i stedet for en pumpe efter trykomsætter-princippet, som traditionelt har været brugt i skæreborde til dato.

- Fordelen ved stempelpumpen er ekstremt lange serviceintervaller, qua at pumpen kun kører, når bordet kalder på vand, siger Peter A. Dahlgaard, area sales manager hos Sihm Højtryk, i en pressemeddelelse.

Tilføjelsen af skæreborde er sket som en naturlig udvidelse af Sihm Højtryks produktsortiment, idet skærebordrene fra Perndorfer er bygget med højtrykspumper fra Hammelmann GmbH - en producent som Sihm Højtryk har stort kendskab til, da de i tæt på 30 år har været forhandler af Hammelmanns udstyr i Danmark.

Ifølge Sihm Højtryk er stempelpumpeteknologien en energirigtig, grøn og tidssvarende løsning, idet pumpen kun er i brug ved behov. Herved minimeres slitage, og kunderne vil opdage at intervaller mellem service og udskiftning af reservedele er meget mindre en ved et traditionelt skærebord – samtidig med at det har en virkningsgrad på op til 98 procent.

Herudover kommer, at hydraulikdelen, som traditionelt bruges med trykomsætter-pumperne, helt kan udelades, idet stempelpumpen monteres direkte på elmotoren. Dette giver en kæmpe energibesparelse i sig selv samtidig med, at man ikke skal servicere hydraulikdelen.

Perndorfer producerer borde i alle gængse størrelser op til 4x12 meter. De har et bredt standardprogram, men det er også muligt at få en kundetilpasset løsning som går endnu længere op i størrelse.

Selve bordet opereres så af en pumpeenhed, og det er denne enhed, som leveres med stempelpumpe.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127