23948sdkhjf

Smedevirksomhed opruster på buk og laserskæring

Nyeste skud er en bukkemaskine fra Amada hos Stålvarefabrikken Skandinavien i Herfølge

Stålvarefabrikken Skandinavien, der har hjemme i Herfølge, har brugt 2020 til en markant opgradering af maskinparken.

I februar blev en ny laserskærer installeret, og i november er den blevet suppleret med en ny bukkemaskine.

Bukkemaskinen er en HFE3i, og laserskæreren en LCG3015 - begge dele leveret af Amada.

- Bukkemaskinen er 170 tons, tre meter og syv-akset, og laseren kan skære op til 20 mm stort stål op til 3x1,5 meter, fortæller Eddie Halgreen, indehaver af Stålvarefabrikken Skandinavien.

Afløser to ældre

Maskinerne skal afløse to ældre af slagsen og betyder både en kapacitetsudvidelse og en mulighed for at håndtere større emner.

- Vi vil gerne ud og have lidt mere arbejde på både laserskæring og buk og rigtig gerne arbejde, hvor vi laver produkterne færdige, forklarer Eddie Halgreen, og fortsætter:

- I dag laver vi almindeligt klejnsmedearbejde, og i den forbindelse havde vi en gammel bukkemaskine og en laser/stansemaskine, som hjalp os med de ting, vi lavede for kunderne. Nu, i forbindelse med at vi opdaterer, er det også for at få noget mere bukkearbejde ind som for eksempel kabinetter, beslag eller hvad det nu kunne være. Det passer jo også ret godt med, at vi kan 3D-tegne selv. Så har vi det meste af værdikæden i huset.

Belagt med egne opgaver

Laserskæreren kom som nævnt allerede til fabrikken i Herfølge i det tidlige forår, og den har været godt belagt siden.

- Vi har haft en del af vores eget arbejde, der skulle laves på den. Vi begynder selvfølge at vise den lidt frem nu, og de kunder, der har set den, synes, det er en rigtig god ide, og typisk får de også nogle ideer til, hvad man også kan bruge sådan en til, siger Eddie Halgreen.

Efter den markante opgradering har han til gengæld ikke flere maskininvesteringer i pipelinen.

- Ikke på den korte bane. Der er altid lidt på ønskelisten, og det er der også hos os. Vi har fået en del ny software, som vi gerne vil lære at kende og hitte ud af, hvad maskinerne egentlig kan, og hvad de ikke kan. Så kan man sige, at vi også skal ud og investere i ret mange bukkeværktøjer. En ting er jo maskinen, men den er ikke ret meget værd, hvis man ikke har værktøjer til at putte i den, siger Eddie Halgreen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079