23948sdkhjf

Linka Group gør svensk trækoncern mere mijøvenlig

Den svenske træ-producent Vida AB bruger nu udelukkende resttræ fra produktionen til at opvarme både savværk og tørre-ovn i Nössemark i Sverige.

Opgraderingen er sket i tæt samarbejde med Jernforsen, der er en del af Linka Group.

Selskaberne har leveret rådgivning, kedel og optimeret den eksisterende installation.

 60 procent fugt

Træ-producenten Vidas savværk i Nössemark er overgået til at opvarme hele produktionen – fra lokaler til tørreovn – med den flis og bark, som bliver tilovers fra produktionen.

Det er ikke nogen let opgave, fordi materialet indeholder op til 60 procent fugt. 

- Det er stabilt, enkelt og driftssikkert. For os har det vigtigste været at holde tidsplanen og få det anlæg, vi har brug for. Derfor valgte vi Jernforsen igen og har fået virkelig god support, når der har været udfordringer med styringen, siger Jonas Axelsson, Technical manager hos Vida.

Kedlen til det nye anlæg er på 5 MW og optimeret til at håndtere en effektiv afbrænding af den fugtige biomasse. Desuden blev den eksisterende silo til bark og flis renoveret, moderniseret og koblet til den nye kedel. Der blev samtidigt bygget et nyt kedelhus til det nye system, som Vida kender godt fra sine andre savværker.

 Ti ud af tolv

Linka Group har også tidligere sat sig bæredygtige spor hos træproducenten.

Faktisk har Vida i dag kedler fra Jernforsen på 10 af sine i alt 12 svenske savværker. De er designet til at udnytte spild fra produktionen til at give mellem 8 og 10 MW varme.

- For savværker er det vigtigt at kunne udnytte deres restprodukter bedst muligt. Derfor har vi gjort meget ud af at optimere og automatisere denne type anlæg, som kører stabilt i selv de barske omgivelser på grænsen til Norge, lyder det fra Linka Group.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08