Siltec udvikler sig ud af coronakrisen
Mere end halvdelen af Siltecs omsætning ligger på eksportmarkederne, og et coronarelateret fald i ordreindgangen har været uundgåeligt. De udenlandske kunder har holdt igen med investeringer i nye produktionsanlæg, og maskinbyggerne har ikke lagt de forventede ordrer.
Til gengæld har den østjyske producent haft mulighed for at sætte turbo på udviklingen af et nyt kabelføringssystem, som nu bliver lanceret globalt.
Frank Gasbjerg, direktør hos Siltec, er optimistisk, når det handler om at indhente det tabte i de kommende måneder.
- Der er allerede et højere aktivitetsniveau. Mange virksomheder er trætte af at vente, og sætter nu gang i udvidelser og optimeringer. Vores agenter har været frustrerede over situationen, men de er begyndt at smile igen, siger Frank Gasbjerg i en pressemeddelelse og uddyber, at man i coronatiden har haft et omsætningsfald på knap 20 procent, hvilket var forventeligt med tanke på tingenes tilstand.
- Omvendt betød nedgangen, at vi fik luft til at fokusere målrettet på udvikling. Vores nye produkt var ikke blevet lige så hurtigt færdigt i normale tider. Desværre, konstaterer Frank Gasbjerg.
Nemt tilgængelige for rengøring
Den nyudviklede kabeladskiller er netop blevet præsenteret for agenterne i udlandet, og lanceringen sker samtidigt på alle markeder.
Det er primært et produkt henvendt til fødevareindustrien, hvor automatiseringen har givet nye udfordringer. Produktionsmaskinerne bliver stadig mere kompakte i opbygningen, og når al elektronikken er integreret, er der ikke meget plads tilbage til kabelføringen. Det giver dårlige betingelser for at overholde hygiejnekravene.
- Ledningerne skal være nemt tilgængelige for rengøring. Især i levnedsmiddelindustrien. Derfor er der et udækket behov for en ny slags kabelføringssystem, understreger Frank Gasbjerg.
Masseproduktion på plads
Selvom det nye patenterede system til forveksling ligner en simpel løsning, er der massevis af udviklingstimer bag. Kabeladskillerbakken er konstrueret med små flettede bølgetråde i rustfri stål, så op til 12 ledninger kan adskilles, fastholdes og rengøres.
Det har dog på ingen måde været simpelt at få den fremtidige masseproduktion på plads. Bølgetrådene er ganske små, og det har krævet mange forsøg at finde frem til de rigtige værktøjer.
- Vi havde en prototype klar til præsentation på FoodTech20 og Brau Beviale i Nürnberg, men begge messer blev aflyst. Det gav os til gengæld værdifuld tid til at finde den rigtige indgang til masseproduktionen, som nu er helt på plads. Vi har siden præsenteret kabeladskilleren for flere kunder online, og responsen har været overvældende. Vi har pæne forventninger til efterspørgslen de kommende måneder, slutter Frank Gasbjerg.