23948sdkhjf

Enabl sparer penge og CO2 på online-træning af kunder

Covid-19 og de lukkede grænser betød, at Enabl’s træning af operatører i blandt andet Tagline Master Systemet på sites over hele verden skulle gentænkes.

I dag bliver træningen derfor i stor udstrækning afløst af online træning ved anvendelsen af AR-teknologi (Argumented Reality). Den nye tilgang optimerer ikke kun omkostningerne, men medfører også en reduktion af flyrejseaktiviteter rundt om i verden og dermed et lavere CO2-aftryk.

Tidligere rejste Enabl’s medarbejdere verden rundt til kunder og trænede operatører i brugen af Enabl’s Tagline Master System, som er et kontrolsystem til sikre og effektive løft af vindmøllekomponenter under installationen.

Martin Olesen, director service & aftersales hos Enabl, fortæller, at interessen for online-træningen er stigende.

- Overordnet skal alle vores produkter og løsninger være værdiskabende, men det er også tydeligt, at en reducering af CO2-aftrykket til stadighed indgår som en væsentlig faktor, når vores kunder vælger leverandører. Ved introduktionen af AR-teknologien vurderer jeg, at over halvdelen af vores træninger fremadrettet vil blive gennemført online. For hver træning, vi gennemfører, reducerer vi CO2-aftrykket i form af færre flyrejser og en bedre udnyttelse af både interne og eksterne ressourcer. Samlet set er der en lang række fordele, der gør, at vi i dag ser en stadig stigende interesse for vores tiltag, siger Martin Olesen.

Sikkerhed har førsteprioritet

En forudsætning for, at kunderne kan tage Tagline Master Systemet i brug, er, at de får træning i at bruge det, så operationen foregår optimalt. Sikkerheden har dog altid den højeste prioritet, og derfor undersøger Enabl altid, om kundernes operatører har de rette forudsætninger for at gennemføre træningen online og opnå den krævede certificering.

- Det er ikke uden risici at løfte en vinge 100 meter op i luften, og når vi tidligere var fysisk til stede hos kunden, er dette online-scenarie naturligvis lidt anderledes. Håndteringen og oplevelsen skal være den samme - uden dog at gå på kompromis med sikkerheden. Der arbejdes hele tiden på en udbygning af konceptet, så vi på sigt og ved hjælp af andre former for kommunikation og dataindsamling kan tilbyde løsninger, som vi måske ikke tidligere var i stand til under den mere traditionelle træning, forklarer Martin Olesen.

AR-briller sikrer god træning

Kennet Kristiansen, service manager hos Enabl, har været instruktør på online-træningen, hvor AR-teknologien har gjort en stor forskel. I træningen er der fire niveauer bestående af både teoretisk og hands-on site træning. Den teoretiske del af træningen foregår via MS Teams i en gruppe på 6-12 personer. Til den mere praktiske del af træningen er kundens operatør iført AR-briller, og al kommunikation fra sitet foregår via det lokale wifi-anlæg.

- Ved den praktiske træning øver vi for eksempel løft af en container, og med AR-brillerne på kan operatøren i realtime dele, hvad han ser. På den måde kan jeg fra min lokation på den anden side af jorden vejlede operatøren med det samme og uden forsinkelser under øvelserne, forklarer Kennet Kristiansen.

- I dag taler vi om træning, men jeg ser også mange andre fordele ved løsningen fremadrettet - for eksempel fejlsøgning og vedligehold af udstyret vil vi kunne reagere og assistere væsentlig hurtigere end i dag, tilføjer han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078