23948sdkhjf

Iværksætter træder et skridt tilbage i sønderjysk robotvirksomhed

Efter fem års vellykket parløb i EasyRobotics overlader stifter og hovedaktionær Per Lachenmeier nu CEO-rollen til den hidtidige CCO Anders Kjempff.

Per Lachenmeier stiftede EasyRobotics i 2014. I 2018 blev Anders Kjempff medejer og trådte ind som ansvarlig for at sikre, at EasyRobotics via 120 lokale forhandlere i 36 lande er nærværende for kunderne i fremstillingsindustrien.

Corona var som for mange andre en hård nyser for robotvirksomheden, men i 2021 lykkedes det at fordoble omsætningen og her i 2022 forventes samme vækstkurve. Nu er vejen således banet for et vellykket generationsskifte, hvor Per Lachenmeier kan realisere sin drøm om at hellige sig en rolle som investor og bestyrelsesmedlem:

- Nu er der et rigtigt godt udgangspunkt for, at Anders Kjempff kan tage over som CEO og give den yderligere en spand kul. EasyRobotics har bevist sig selv i markedet og har udviklet sig til en professionel virksomhed, siger Per Lachenmeier i en pressemeddelelse.

Rekordordre på vej til USA

Væksten illustreres af, at EasyRobotics med domicil i Sønderborg i disse dage gør klar til at sende en rekordordre afsted til USA i en 40-fods container. I containeren er der 70 komplette løsninger til automatiseret machine tending på det amerikanske marked.

- Vi rammer et stort behov på verdensmarkedet; industrien ønsker at automatisere maskinpasning, men mangler folk til at udvikle, designe og implementere automationsløsningerne. Vi laver komplette robotceller med 14 dages leveringstid, som kan opsættes og sikkerhedsgodkendes på 24 timer. Når man får noget fra os, får man det i en stor trækasse, og dagen efter står det og genererer værdi, fortæller Anders Kjempff. 

Selskabet rider på en global automationsbølge, hvor alene cobotmarkedet vokser med 300 procent årligt. Danske Universal Robots var frontløber på udviklingen af verdens første cobot, kollaborative robot, men siden har andre robotproducenter også udviklet deres modeller i denne kategori.

- For at sikre 100 procent udnyttelse af vores maskinpasningsceller, har vi nu også designet løsninger målrettet store cobot-brands som Universal Robots, Dosan, Hanwa, Omron, Fanuc med flere. Som det næste er vi nu også i gang med at udvikle nyskabende løsninger til industri- og svejserobotter, hvor vi kommer til at præsentere en hidtil uset form for fleksibel afskærmning, siger Anders Kjempff.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094