23948sdkhjf

Gode nyheder: Erhvervstilliden stiger - drevet at industrien

Industrien har flere ordrer og forventer højere produktion 

Erhvervslivet ser rimeligt positivt på fremtiden. Det kan man læse af Erhvervstillidsindikatoren for august, som Danmarks Statistik lige har offentliggjort.

Efter at dyk i juni og juli under 100, som er den neutrale tilstand, så er indikatoren kommet op på 100,7. Fremgangen er drevet af industrien.

Industrien melder om øgede produktionsforventninger, mindre færdigvarelagre og forbedret ordrebeholdning.

Forbrugertilliden er i øvrigt også svagt stigende efter et gevaldigt dyk i løbet af sommeren. Forbrugertilliden stiger fra 85,5 i juli til 88,8 i august. Den er således stadigt i negativt terræn.

Der er samtidig forventning om, at priserne ikke vil fortsætte med at stige så kraftigt, som de har gjort. Der er færre virksomheder end tidligere, som har forventninger til øgede priser.

Økonomen advarer

Hos Dansk Erhverv advarer økonom Tore Stramer mod at tolke de nye tal alt for positivt.

- Selv om det naturligvis er positivt, at de seneste måneders tydelige fald i erhvervstilliden er bremset op, så er der desværre ingen tvivl om at der nu venter et hårdt efterår for dansk erhvervsliv. Mangel på arbejdskraft, stigende renter, betydelige forsyningsproblemer og horrible prisstigninger på energi rammer erhvervslivet hårdt. Dertil gør det kun ondt værre, at vores største eksportmarkeder også er hårdt ramt, skriver Tore Stramer.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094