23948sdkhjf

Industrivirksomhed dømt for to arbejdsulykker: Ejer mener ikke man kunne gjort mere

HSM Industri er blevet idømt en bøde på 220.000 kroner som følge af to arbejdsulykker i 2019. Det skriver Randers Amts Avis.

I den ene ulykke gled en arbejdsleder, da han var ved at installere et varmeanlæg på en færge. Han flækkede en knæskal ved faldet. I den anden ulykke fik en pladsleder overbalance, da han var ved at lave et tag til en arbejdsstation og faldt halvanden meter ned og slog hoved og skulder.

Ved begge ulykker brugte medarbejderne stiger, der var for korte til arbejdet, men i Retten i Randers forklarede de, at det var et valg, de selv havde truffet.

Som vidne i sagen var blandt andet indkaldt tidligere underdirektør, Steen Bjørnebo Adamsen, og han bekræftede, at det var medarbejderne selv, der tog beslutningen om at bruge de forkerte hjælpemidler til opgaven.

Retten valgte dog at stadfæste bøden på de 220.000 kroner. Det skete blandt andet med begrundelsen, at arbejdsgiveren altid har ansvaret for sikkerheden. I det ene tilfælde pointerede retten, at den forkerte stige havde været brugt gennem længere tid, uden nogen påpegede det.

Hos HSM Industri er indehaver Esben Møller uforstående overfor, at virksomheden skal straffes så hårdt.

- Vi synes, det var uretfærdigt. I begge tilfælde er det jo arbejdsledere, der kommer til skade. Altså dem, som egentlig skal sørge for, at sikkerheden er i orden på projektet. Det virker som om, at lige meget, hvad vi gør, så skal vi bare have nogle bøder i den størrelsesorden, siger Esben Møller til Randers Amts Avis.

Originalartikel: https://amtsavisen.dk/oestjylland/to-arbejdsulykker-paa-to-maaneder-koster-kassen-stor-industrivirksomhed-er-blevet-doemt-til-at-betale-kaempeboede-for-manglende-sikkerhed

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078