Flymekanikere omskoles til offshorebranchen
I den ene branche står der besparelser og måske fyringer på dagsorden. I den anden hersker akut mangel på arbejdskraft.
Det sker på KursusCenter Vest, som har sammensat et særligt program for 16 flymekanikere, som går i gang med uddannelsen i uge 6, oplyser Kirsten Sinding, som er virksomhedskonsulent ved KursusCenter Vest.
- I efteråret omskolede vi en stor flok af fyrede slagterimedarbejdere til offshorebranchen, og det fik vi gode erfaringer med. Flymekanikernes arbejde ligner mere offshorebranchen, så jeg er overbevist om, at det går godt, siger hun.
Fra SAS til offshore
Det var Henrik Nipper, afdelingsformand i Dansk Metal, der satte gang i omskolingen.
- Vi kan se, at vi i fremtiden kan få problemer med at beskæftige alle flymekanikere, oplyser han om grunden til, at han satte gang i uddannelsesplanerne.
En af de flymekanikere, som gerne vil skifte fly ud med boreplatforme eller vindmøller er den 46-årige Henrik Ipsen, som har arbejdet i SAS i 15 år.
- Jeg har altid drømt om at komme til udlandet og arbejde, og jeg vil godt prøve noget andet, inden jeg bliver for gammel, forklarer han.
Han er på eget initiativ gået i gang med et uddannelsesprogram, som kan give ham kompetencer til offshorebranchen.
- Jeg synes, det er vildt spændende at prøve noget nyt, hvor jeg stadig kan bruge min erfaring, siger han.
De to brancher har meget til fælles, idet der er stor fokus på kvalitetssikring, sikkerhed og uddannelse. Begge brancher har at gøre med metaller, motorer og elektroniske maskiner, reservedelsudskiftning, viden om materialer og opbygning af konstruktion.
- Derfor synes jeg, at offshorebranchen passer godt til mig, pointerer Henrik Ipsen, som er begyndt at opsøge virksomheder i offshorebranchen.
Kirsten Sinding fra KursusCenter Vest opfordrer virksomheder i offshorebranchen med mangel på arbejdskraft til at kontakte hende, så hun kan formidle en kontakt til flymekanikerne.
Midlerne til at omskole flymekanikerne kommer fra Industriens Kompetenceuddannelsesfond.