23948sdkhjf

Historisk direktør-skifte i Siemens Danmark

Andrea Waenerlund, der har været i Siemens Danmark i et år, overtager topposten efter Bjarne Lykke Sørensen

Efter 130 år i Danmark får ingeniørvirksomheden Siemens Danmark en kvinde i toppen - et skifte som virksomheden selv kalder for en "betydelig milepæl".

Den 1. oktober overtager Andrea Waenerlund stillingen som administrerende direktør efter Bjarne Lykke Sørensen, som har været i virksomheden i 33 år og været på posten siden 2020.

Andrea Waenerlund har været ansat i Siemens Danmark i et år som chef for afdelingen for digital infrastruktur i Danmark og Norge.

- Jeg er meget stolt af, at jeg kan være en rollemodel for andre kvinder. Jeg har brugt megen tid af min karriere på at coache kvinder i organisationen og sikre deres udvikling, siger hun til Børsen.

Derudover ser hun frem til at udrulle teknologi, der kan være med til at løse udfordringer som grøn omstilling, lyder det.

- Vores virksomhed spiller en afgørende rolle, når vi i Danmark skal digitalisere og automatisere vores processer for at møde det stigende behov for et robust, sikkert og bæredygtigt samfund, siger hun i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Siemens er en global teknologivirksomhed med fokus på elektrificering, automatisering og digitalisering.

Virksomhedernes aktiviteter er opdelt i en række selvstændige virksomheder, som opererer under Siemens-brandet.

I Danmark beskæftiger Siemens cirka 6.300 medarbejdere, hvoraf 1.500 af dem er ingeniører. Virksomheden eksporterer hvert år for et tocifret milliardbeløb, fortrinsvis vindmøller.

Den afgående administrerende direktør for virksomheden, Bjarne Lykke Sørensen, vil fra 1. oktober i stedet træde ind i den akademiske verden som underviser af elever på EU Business School.

Administrerende direktør i Siemens i Norden Mikael Leksell takker i pressemeddelelsen Bjarne Lykke Sørensen for hans tid i selskabet.

- Vi er taknemmelige for den dedikation og det lederskab, Bjarne har vist gennem hans lange karriere i Siemens, og vi ønsker ham alt det bedste for fremtiden, lyder det.

/ritzau/

Artiklen er en del af temaet Navnenyheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062