23948sdkhjf

Metalarbejdere: Arbejdspladserne skal effektiviseres

En af løsningerne på mangelen på arbejdskraft i metalbranchen er at øge effektiviteten på arbejdspladsen gennem uddannelse, teknologiinvesteringer og bedre rutiner.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af Dansk Metal. 61 % af forbundets medlemmer svarer, at de mener, at en effektivisering af arbejdet skal være med til at sikre, at arbejdspladserne forbliver i Danmark. Det skriver Erhvervsbladet.

- Når vores medlemmer taler om, at effektiviteten på deres virksomhed skal øges, handler det ikke om, at der skal løbes hurtigere, men om at arbejde smartere. Hvis 61 % af vores medlemmer kunne øge deres produktivitet med, hvad der svarer til en time om ugen, ville det svare til cirka 1.600 flere metaluddannede, forklarer økonom i Dansk Metal, Mikael Bay Hansen, til Erhvervsbladet.

I undersøgelsen efterlyser medarbejderne i høj grad øgede investeringer i uddannelse og teknologi fra virksomhedernes side.

Seniorøkonom i Jyske Bank, Peter Skøttegaard Øemig, bakker delvis undersøgelsens konklusioner op. Han mener, at en øget effektivitet kan fjerne det værste pres på arbejdsmarkedet, men at det ikke er en realistisk løsning på længere sigt.

Kilde: Erhvervsbladet - http://www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094