23948sdkhjf

Råvarekommentar: Energimangel i Kina understøtter metallerne

Kraftigt snefald i den centrale og østlige del af Kina har påvirket den kinesiske infrastruktur og skabt problemer for transport af blandt andet metalkoncentrater og komponenter samt problemer i elektricitetsforsyningen.
Det er en udvikling, der begrænser produktionen af blandt andet metaller samt kan lede til et opsving i olieforbruget. Dette kombineret med endnu et fald i LME-lagrene trak kobber op med godt 3 % i gårsdagens handel, mens aluminium og nikkel steg henholdsvis 5,3 og 2,8 %.

Situationen understreger følsomheden i metalmarkederne, der set over en bred kam er kendetegnet ved lave lagre samt en stram balance mellem produktion og forbrug. Råolien tog endnu en dag i et tæt parløb med aktiemarkerne og lukkede svagt op.

Nye tal fra CNIA (China Nonferrous Metals Industry Association) viser, at den kinesiske nettoimport af raffineret kobber, bauxite og kobberkoncentrat steg kraftigt. Nettoimporten af raffineret kobber gik således op med 131,6 % i 2007 i forhold til 2006. Dette til trods for en kraftig vækst i den kinesiske produktion.

Et positivt spænd mellem Shanghai- og LME-priserne øger sandsynligheden for en øget import i de kommende måneder. Tallene fra CNIA viser også en spændende tendens på aluminiummarkedet, idet december var tredje måned i træk med nettoimport af raffineret aluminium. En udvikling, der meget vel kan fortsætte set i lyset af de aktuelle energiproblemer samt, at Kina fra januar har fjernet importskatten på raffineret aluminium.

Kilde: Jyske Bank - http://www.jyskebank.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075