23948sdkhjf

Produktnyhed: Optimering af produktionen med det rigtige valg af svejsespray

GKN Wheels i Nagbøl har mere end halveret antallet af svejsestænk, efter de er gået over til Jokisch LB 100 i en speciel ”GKN-cocktail”.
I lang tid havde GKN Wheels problemer med et stort antal af svejselopper til trods for, at de benyttede svejsespray. Det store antal af svejselopper bevirkede også, at de skulle bruge en masse tid på at afrense emnerne. Svejseingeniør Irene L. Nielsen troede ikke i starten på, at der fandtes en svejsespray, der kunne klare problemet, men det var der heldigvis. Hun blev første gang præsenteret for produktet Jokisch LB 100 på en husmesse hos A.H. International A/S. Der blev det besluttet, at A.H. International A/S skulle levere nogle prøver, som GKN kunne køre nogle test med.

GKN Wheels producerer fælge til entreprenørmaskiner samt til landbrugsmaskiner. Svejseanlægget, der producerer fælge til landbrugsmaskiner er, modsat det i EM-afdelingen, fuldautomatisk, og derfor besluttede man, at det var det perfekte anlæg til at køre testen på. På dette anlæg er der en dyse oppe ved svejsepistolen, som påfører svejsesprayen umiddelbart inden svejsning.

Svejselopper fjernes med en klud
Førhen skulle der lægges mange timer i at fjerne lopperne. Derudover var der også udgiften til de mange slibeskiver, der skulle anvendes. Endvidere var der også flere afdelinger blandet ind i fjernelsen af lopperne. Når fælgene nåede til malerafdelingen, skulle malerne også lige fjerne nogle lopper. Denne tjans er de nu næsten forskånet for.

Efter to ugers forsøg fandt man frem til den rigtige blanding. Nu kan svejselopperne fjernes med en klud. John Sørensen, teamleder i afdelingen for fælge til landbrugsmaskiner, skønner, at antallet af mandetimer brugt på fjernelse af lopperne er mere end halveret. Denne afdeling producerer dagligt 700 fælge fordelt på et treholdsskift. Slutkontrollør Leif Nielsen fortæller, at han nu kan nå 30 % flere fælge med den nye spray. Han tørrer simpelthen bare lopperne af med en klud. Meget nemmere kan det ikke gøres.

Miljøvenligt
GKN Wheel er en moderne virksomhed der tager sikkerhed meget alvorligt. Derfor var det også vigtigt at de fik et produkt, der er miljøvenligt og som kan fjernes i den almindelige afrensning af emnerne. Jokisch LB 100 har en DOT-godkendelse (godkendelse fra Dansk Overflade Teknik). Endvidere er produktet miljøvenligt, biologisk nedbrydeligt, ikke sundhedsskadeligt og forårsager ingen vanskeligheder ved blandt andet lakering.

Produktet koster lidt mere end det svejsespray GKN Wheels før benyttede, men merprisen for svejsesprayen blegner i forhold til besparelserne på mandetimer og slibeskiver. Derudover er medarbejderne på GKN Wheels rigtigt glade for at få et produkt, der virker efter hensigten. Når man kan få en jysk svejser til at sige ordet fantastisk om et produkt, så må der være noget om snakken.

Jokisch svejsespray forhandles i Danmark af A.H. International A/S – http://www.ahi.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094