23948sdkhjf

Genopliver historisk maskinfabrik: Ejer skruer op for egenproduktionen

Sidste år lukkede Danstoker ned for produktionen hos Boiler Works i Tønder, og lejeproducenten PTI Europa overtog efterfølgende bygningerne.

Planen var at samle alle PTI Europas aktiviteter på ét sted – og det kommer nu til at ske med et historisk tvist, skriver JydskeVestkysten.

Produktionen på matriklen startede nemlig tilbage i 1958 under navnet Tønder Maskinfabrik – eller slet og ret Tøma. Fabrikken voksede gennem 1960’erne og 1970’erne og blev sidenhen overtaget af B&W, der gav fabrikken navnet B&W Energi. Efter skiftende ejerskaber kom DP Cleantech på banen i 2007. I 2013 gik DP Celantech konkurs, og i stedet blev det Herning-virksomheden Danstoker, der overtog produktionen.

Nu vil PTI Europa imidlertid genoplive Tøma-navnet og også det oprindelige logo.

- Vi er en producent, som har outsourcet en stor del af produktionen, men vi har hele tiden haft et lille værksted hos PTI Europa, som har klaret mindre tilretninger. Her er vi nu nået til et punkt, hvor efterspørgslen kræver, at vi opgraderer det lille værksted. Derfor kommer vi med flytningen til Tønder også til at have en hel hal i stedet for et lille værksted, siger direktør og ejer Jürgen Lorenzen til JydskeVestkysten.

På maskinfabrikken i Tønder vil det især være nulserier, der skal produceres, mens man stadig vil lægge serier med større volumen ud til underleverandører.

Originalartikel: https://jv.dk/artikel/erhvervsprismodtagere-genopliver-ikonisk-t%C3%B8nder-virksomhed

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172